Mijn missie

Ik heet Ineke Hoogendoorn – van Es. Al sinds mijn 19e ben ik samen met mijn man en bewandelen wij samen en ook vaak apart van elkaar ons pad in dit leven. We hebben twee dochters. Al vanaf het moment dat wij een kinderwens kregen heb ik me met veel enthousiasme verdiept in het moederschap. Het intrigeerde me enorm en dat doet het nog steeds. De kinderen zijn een enorme spiegel voor mij en leren mij meer dan welke opleiding mij ooit zou kunnen leren.
Kinderen hadden al eerder mijn interesse, want ik werkte zestien jaar als kleuterjuf, eerst in het regulier onderwijs en daarna op de Vrije School. Ik startte onder andere twee nieuwe locaties op. En daar ben ik erachter gekomen dat verbinding een sleutelwoord voor mij is. In verbinding met mijzelf kan ik de verbinding met de ander volledig aangaan. En in verbinding met de ander kan er een groter geheel ontstaan. Inmiddels heb ik mijn onderwijstijd afgerond en werk ik om verbinding te blijven houden met jonge kinderen, op de babygroep van een antroposofisch kinderdagverblijf.

Tijdens mijn zwangerschappen heb ik alles wat los en vast zat gelezen over zwangerschap en geboorte. Heerlijk! En aan het einde van mijn onderwijs carrière ontstond daardoor het verlangen om als geboortewerker aan de slag te gaan. Ik ging een Doula opleiding volgen. Niet zwanger maar nu mocht ik wel nog meer lezen en leren over zwangerschap en geboorte!  Het gevoel dat ik niet enkel en alleen als Doula wilde werken bleef bij me. Er is zoveel meer wat ik wil doen. Labyrinten begeleiden, moedercirkels faciliteren, stiltewandelingen, post-partum ondersteuning.

Lange tijd dacht ik dat je voor een baan een opleiding nodig had. Maar wat is een opleiding? Het leven zelf is een prachtige leerschool! Iedereen die ik ontmoet is een mooie spiegel voor mij. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met het faciliteren van vrouwencirkels als Daikini bij een lieve sister en volgde ik verschillende (jaar)trainingen voor vrouwen.

Mijn missie is verbinden:

  • Verbinden met jezelf, met je lichaam, met je ziel
  • Verbinden met de omgeving om je heen, je huis, de natuur, moeder aarde
  • Verbinden met al wat is, door bijvoorbeeld meditatie
  • Verbinden met anderen om je heen, je kinderen, vrouwen, je partner

%d bloggers liken dit: