Over mij

Ha lieve vrouw!

Ik ben Ineke Hoogendoorn (38) je kunt mij wakker maken voor een bevalling. Om zelf te doen of om bij te zijn als doula! Niets liever doe ik!

Ik heb samen met Jeroen twee prachtig mooie dochters, Lonne (9) en Mirre (6). En eigenlijk ben ik dankzij Lonne doula geworden. Ik heb tijdens haar zwangerschap alles gelezen wat los en vast zat over zwangerschap en bevallen. En tijdens de bevalling werd ik bijgestaan door mijn allerliefste buurvrouw die ook mijn verloskundige was. De natuurlijke thuisbevalling werd een ziekenhuisbevalling en zij bleef bij mij. Wat een groot geschenk! Ik gun alle barende vrouwen een vrouw aan hun zijde die blijft. Die er is, die je ondersteunt, die je ontspanning kan bieden, die er voor je partner is, die de vertaling kan maken van wat het zorgpersoneel zegt, die je helpt om je te focussen op je ademhaling en die jouw lichaam volledig vertrouwt. Want bevallen, dat kunnen wij vrouwen! Onze lichamen zijn ervoor gemaakt.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, de antroposofie (ik was jaren kleuterjuf op de Vrije School!), uit mijn kinderen als grote inspiratiebron en uit alle vrouwen om mij heen.

Mijn missie is verbinden:

  • Verbinden met jezelf, met je lichaam, met je ziel
  • Verbinden met de omgeving om je heen, je huis, de natuur, moeder aarde
  • Verbinden met al wat is, door bijvoorbeeld meditatie
  • Verbinden met anderen om je heen, je kinderen, vrouwen, je partner